Cuvant inainte

Trăim în secolul tehnologiei, o perioadă în care un nou dispozitiv este demodat in doar câteva zile iar elevii noștri, copiii din întreaga lume par să creadă că acesta este cel mai bun mod de viață, înconjurați de jocuri la calculator, telefoane mobile și comunicare virtuală. Este “era sandwich-ului”, când doar restaurantele tip fast food, jocurile la calculator, filmele 3D par să satisfacă nevoia de viteză, aromă si adrenalină a copiilor noștri și nu numai!

Acesta este contextul global în care am demarat activitățile Parteneriatului Multilateral Comenius „PLAY WITH ME NOT WITH PC”. Doresc să mulțumesc Coordonatorului General din Turcia, d-nul Habip Ozchakir și echipei sale de proiect pentru împărtășirea minunatei idei. Șase școli partenere din Turcia, Catalonia, Grecia, Italia, Letonia și România au lucrat în încercarea de a face o schimbare. Mulțumesc elevilor, părinților și cadrelor didactice pentru implicarea in derularea activităților.

Parteneriatul nostru are ca obiectiv principal luarea copiilor din fața calculatorului și implicarea lor in jocuri de aer liber, cu alți copii. In timpul mobilităților dar și a activităților derulate la nivel local, ne-am amintit jocurile copilăriei, am învățat noi jocuri și lucruri despre cultura și civilizația partenerilor noștri, ne-am distrat și am râs cu prietenii noștri, vechi și noi. Elevii și cadrele didactice s-au jucat în loc să se lupte, au pictat și au cântat despre frumusețile din țările noastre.

Oficial, parteneriatul nostru se va încheia la sfârsitul lunii iulie 2014. În realitate, el nu se va sfârși niciodată. Nu numai că ne-am atins obiectivele propuse, am ajuns mult mai departe. Acest parteneriat a produs o schimbare ireversibilă în noi. Povestea noastră merge mai departe..vino și alătură-te lumii noastre adevărate!

 

Diana Bălășoiu

Coordonator Național al proiectului “Play With Me Not With PC”

Școala Gimnazială “Sfinții Constantin și Elena”

București, România

 

Calendar proiect


Ultima actualizare: 23 decembrie 2014 la 21:12